14. listopadu 2008

Je to dobré: Bilbo a Lupen podporují vládu

Bilbo a Lupen podporují vládu

Praha, ZZZ: Šípek, Bilbo, Lupen, Kšanda a Křeček ve středu sešli před Úřadem vlády. Spolu s nimi sešla sešlá Naděžda Kavalírová, která zde s jednodenním předstihem oslavila své 85. narozeniny. Sešlost doufala, že s nimi sejde i Saša Vondra, ale ten sešel z očí i z mysli.

Vrcholem sešlosti byla kulturní vložka v duchu nejlepších skautských tradicí. Na přivazování k mučednickému kůlu ani symbolické protírání očí kopřivami bohužel pro nepřítomnost oslavenců nedošlo a zrušena byla i soutěž v uzlování. Tato drobná zklamání však více než vynahradil zlatý hřeb programu: Poplácání ministrů. (Toho se pochopitelně placovití skauti účastnili až po placovní době.)

Jedinou skvrnou na podařené akci tak zůstává, že se našemu listu s žádným účastníkem nepodařilo udělat rozsáhlejší interview. Jeden z účastníků ještě neuměl mluvit, skupinka dalších nás odkázala na mluvčího pražské policejní správy, další dva s sebou neměli zuby a jeden byl do němoty. Několik slov tak na naši adresu utrousili pouze samotní skautští organizátoři, ale i tento rozhovor byl velmi stručný:

"Který jiný Mirek po Dušínovi vede tak vzorný modrý život? A teď nás nechte, Kšanda nalezl krásnou stopu karibu, musíme ho vystopovat a přivést do klubovny," shrnuli důvod své podpory Topolánkovi, mávli na taxíka a zmizeli. Vyhýbavě nám odpověděl i další sympatizant celé plácavé sešlosti, z normalizační doby známá astronomická celebrita Jiří Grygar. Když jsme se ho zeptali, zda se akce bude opakovat, zazíral kamsi pánubohu do oken a zamumlal "To je ve hvězdách."

Zdroje: Zatímco většina reportérů hovoří o cca 40 přítomných, Lidovky napočítaly dvaapůlkrát tolik.

Fotogalerie:

Oplácaná ministryně obrany Parkanová Oplácaná ministryně obrany Parkanová (škatule vlevo)

Šáša Saša schází z očí Šáša Saša schází z očí

Šťovíček (patrně vzdálený příbuzný Šípka) před cestou do klubovny
dohlíží na nakládání karibu Šťovíček (patrně vzdálený příbuzný Šípka) před cestou do klubovny dohlíží na nakládání karibu

Batohy s připravenými kulturními vložkami Batohy s připravenými kulturními vložkami

Ruce jednoho ze skautů po neopatrné manipulaci s kulturními vložkami Ruce jednoho ze skautů po neopatrné manipulaci s kulturními vložkami

Žádné komentáře: