13. července 2008

Nový úspěch reorganizované armády

V důsledku postavení amerického radaru a nákupů speciální vojenské techniky musí v české armádě dojít k další rozsáhlé reorganizaci. Řidiči nedodaných obrněných transportérů Pinďour tak budou po přeškolení zařazeni k jezdectvu či (pokud se nepodaří sehnat ani koně) k práčatům, jejich posádky pak prodělají kombinovaný proutkařský a meteorologický výcvik a budou varovat kolony nově dodaných nákladních automobilů před hrozbou deště a podzemní vody. Obdobně tomu bude i u dalších jednotek.

Zatím nejdále jsou ve speciální přípravě na nové úkoly elitní jednotky v Čáslavi. Po rozhodnutí o zašmelení dalších letadel L-159 (informaci přinesly spřátelené agentury zde) se špičkoví vojáci začali přeškolovat na nové úkoly. Místo − dnes ji nepotřebných − pilotů a pozemního personálu letiště bude na čáslavské základně sídlit speciální jednotka pro výchovu dětí.

"Naše mládež je nevychovaná a dělá zemi ve světě jen ostudu," řekla nám k tomu ministryně obrany Parkanová. "Mládeži chybí to správné vychování v duchu nejlepších křesťansko demokratických tradic. V minulosti v tomto ohledu selhávaly i vojenské střední školy, což je ostatně nejlépe vidět na chování jejich předního absolventa, premiéra Topolánka. To se ale v brzku změní!" přislíbila s jiskrou v oku. A skutečně, první výsledky se již dostavily. Dnes již armáda dosahuje výsledků, jimiž se můžeme chlubit i na mezinárodní scéně. V minulých dnech působivou ukázku nové metody předvedli armádní specialisté na Balkáně.

"Vidíte sami," komentovala úspěch naší mise ministryně. "S americkým radarem a nově zorganizovanou armádou se dnes ani v budocnosti už nemáme čeho bát."

Žádné komentáře: